Sabah menjanjikan scenario warisan budaya yang pelbagai. Muzik, tari dan masyarakatnya adalah anugerah warisan tak ternilai. Hari Selasa hingga Jumaat malam, saya masih berada di negeri bawah bayu.
Sabtu, sesi bengkel Prof Peter YK Lam dari Univ Chinese of Hong Kong, berceramah tentang tembikar China, yang amat aku nanti dan sukai. Hari ini beliau mengirim e-mail dari HK, menyebut tentang senang dan gembiranya beliau dapat berjumpa saya, melihat artifak dari Pulau Tioman dan tulisan tangan beliau tentang beberapa artifak dari pulau itu, saya sertakan dalam rak-rak pameran. My scrabble is there!!!
Menjelang jam 4.00 petang, majlis Chinese Tea - called phu err tea ceremony started by Mr Ong from Chinese Tea Association on the centre stage. For the first time, I drink a 6 years fermented tea. The taste...really influnced your mind. Its aroma and the style made it up at the certain standard. Eager to try...pls feel free to chinese tea shop.
Monday, March 17, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment